
Varik/Betuwe, Thijs Staffhorst, www.vuurbaas.com
Thijs woont in Varik waar hij in juni 2020 de Big Street BBQ organiseerde. Hij jaagt voornamelijk in de Betuwe.

Grauwe ganzen, Nijlganzen en houtduiven
Grauwe ganzen waren in de jaren ‘70 nog uniek in Nederland. Ze trokken na de winter weer terug naar het noorden. Door de zachte winters en het malse gras blijven ze het jaar rond in ons land. Grauwe ganzen zijn algemeen geworden in de uiterwaarden en op landerijen. Ook de Nijlganzen, een echte exoot, doen het erg goed in Nederland en hun aantallen nemen sterk toe. Dat levert voor de boeren miljoenen schade op, voor 76% door ganzen. De overheid heeft besloten dat er aan ‘populatiebeheer’ gedaan moet worden en daar komen jagers als Thijs in beeld.
Door dit afschot zoveel mogelijk te verwerken in smakelijke producten wordt voorkomen dat de ganzen de destructie in gaan.
Voor houtduiven geldt een vergelijkbaar verhaal.
In het seizoen en bij beschikbaarheid levert Thijs ook eendenborst en hazenproducten.
Producten van Vuurbaas
Ganzenproducten (gevacumeerd)
Ganzengrillworst naturel |
275 gram, als vleeswaren of bij de borrel 50% gans, 50% biologisch scharrelvarken, kruiden |
€6,95
|
||
Ganzenrookworst |
60% gans en 40% biologisch varken, specerijen en kruiden warm gerookt op fruithout, volledig gegaard, opwarmen in vacuumplastic in pannetje water of bovenop de stamppot ca. 280 gram Enkele recensies: "wat een verrukkelijke rookworst!!, erg lekkere kruidige vulling, kleur en structuur top, mals en sappig, knapperig velletje, mooie rooksmaak". Dat is heel wat anders dan een supermarktkwaliteit. |
€4,95
|
||
Ganzenterrine |
225 gram, met truffel en bospaddestoelen, bij de borrel of als voorgerecht 60% gans, 40% biologisch scharrelvarken, kruiden |
€7,50
|
||
Gerookte ganzenborstfilet |
180-200 gram Het vlees wordt 2 dagen gepekeld en in de kruiden gelegd, daarna gedroogd en vervolgens gerookt. Dun gesneden heerlijk bij de borrel of in een salade, of bijvoorbeeld heerlijk met een donkere balsamico(crème). |
€8,95
|
||
Gerookte ganzenborstfilet plakjes (2 porties) |
180-200 gram, flinterdun gesneden Het vlees wordt 2 dagen gepekeld en in de kruiden gelegd, daarna gedroogd en vervolgens gerookt. |
€12,95
|
||
Rauwe ganzenborstfilet |
200-250 gram Informeer bij ons hoe je ganzenborst op de juiste manier bereidt |
€4,00
|
Andere wildproducten (gevacumeerd)
Hazenrug |
op karkas |
€19,00
|
||
Hazenrugfilets |
2 stuks |
€22,00
|
||
Hollandse hazenpeper |
vers, kant en klaar; enkel opwarmen, 500 gram |
€15,00
|
De producten worden gekoeld of bevroren geleverd; gekoelde producten kun je zelf invriezen.
Let op: er kan hagel in zitten.
De precieze ingrediëntenlijst is op te vragen bij Vuurbaas.