• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Beter Eten

voor Varik en omstreken

Ik wil graag kunnen bestellen

Stuur mij wekelijks de nieuwsbrief

  • Facebook
  • Home
  • Contact
  • Winkelwagen
  • Mijn account
  • Inloggen
  • Bakkerij
    • Van Walderveen
    • Thedinghsweert speltbrood
  • Zuivel en eieren
    • Noordam kaas en zuivel
    • De Pippert kaas
    • Thedinghsweert Demeter eieren
  • Vis
    • Anquilla Waalvis
  • Vlees en vleeswaren
    • Vuurbaas wild
    • Westerkloeke biologisch kippenvlees
    • Boerderij De Weide: biologisch varkensvlees en lamsvlees
    • Bommelbeef rundvlees, vleeswaren, droge worsten, snacks
    • De Pippert rundvlees
  • Aardappelen, groenten & fruit
    • Thedinghsweert BD groenten en aardappelen
    • Jacob Jan Mol aardappelen
    • Mappelle fruit
    • Marwin Zingel aardbeien
    • De Sikkert bessen en bramen
    • Patricia Majoie gedroogd fruit
    • Roos Fokkema kruiden en eetbare bloemen
  • Dressing
    • Betuws Wijndomein verjus
  • Honing en broodbeleg
    • Aan de Dijk honing
    • Mappelle stroop
    • Patricia Majoie jam en gelei
    • Boerderij De Weide: biologische vleeswaren
    • Bommelbeef vleeswaren
    • Vuurbaas wild
  • Dranken
    • Mappelle puur sap
    • Brouwerij Van Weerdenburg speciaalbier
    • Brouwerij 74 speciaalbier
    • Patricia Majoie appelperencider en siroop
    • De Fruitmotor appelcider en non-alcoholisch
    • Betuws Wijndomein wijn en non-alcoholisch
    • Stokerij Lubberhuizen likeur en eau de vie
  • IJs
    • Van Eijk boerderij-ijs

Vuurbaas: ganzen en ander wild

Varik/Betuwe, Thijs Staffhorst, www.vuurbaas.com

Thijs woont in Varik waar hij in juni 2020 de Big Street BBQ organiseerde. Hij jaagt voornamelijk in de Betuwe.

Grauwe ganzen, Nijlganzen en houtduiven

Grauwe ganzen waren in de jaren ‘70 nog uniek in Nederland. Ze trokken na de winter weer terug naar het noorden. Door de zachte winters en het malse gras blijven ze het jaar rond in ons land. Grauwe ganzen zijn algemeen geworden in de uiterwaarden en op landerijen. Ook de Nijlganzen, een echte exoot, doen het erg goed in Nederland en hun aantallen nemen sterk toe. Dat levert voor de boeren miljoenen schade op, voor 76% door ganzen. De overheid heeft besloten dat er aan ‘populatiebeheer’ gedaan moet worden en daar komen jagers als Thijs in beeld.

Door dit afschot zoveel mogelijk te verwerken in smakelijke producten wordt voorkomen dat de ganzen de destructie in gaan.

Voor houtduiven geldt een vergelijkbaar verhaal.

In het seizoen en bij beschikbaarheid levert Thijs ook eendenborst en hazenproducten.

Producten van Vuurbaas

Ganzenproducten (gevacumeerd)

filters Sorteer resultaat
Reset Pas toe
Ganzengrillworst

ca. 500 gram, als vleeswaren of bij de borrel. De smaak is het beste als je die 5-8 minuten op 180 graden in de oven opwarmt.

50% gans, 50% biologisch scharrelvarken, kruiden

Meer details
€11,00
Bestel
Gerookte ganzenborstfilet

180-200 gram

Het vlees wordt 2 dagen gepekeld en in de kruiden gelegd, daarna gedroogd en vervolgens gerookt. Dun gesneden heerlijk bij de borrel of in een salade, of bijvoorbeeld heerlijk met een donkere balsamico(crème).

Meer details
€8,95
Bestel
Rauwe ganzenborstfilet

200-250 gram

Informeer bij ons hoe je ganzenborst op de juiste manier bereidt

Meer details
€4,00
Bestel

Andere wildproducten (gevacumeerd)

filters Sorteer resultaat
Reset Pas toe
Er werd niets gevonden.

De producten worden gekoeld of bevroren geleverd; gekoelde producten kun je zelf invriezen.

Let op: er kan hagel in zitten.
De precieze ingrediëntenlijst is op te vragen bij Vuurbaas.

Footer

Bezoek ons op facebook

Stuur mij wekelijks de nieuwsbrief

Ik wil graag kunnen bestellen